Vraag nu je offerte - BT Opdrachten

Tips ouderlijk huis ontruimen

Uw ouderlijk huis binnengaan nadat uw vader of moeder is overleden, kan een zeer heftige en emotioneel zware gebeurtenis zijn. Echter, er komt een moment dat u die drempel toch over moet en na zult moeten denken over wat te doen met de achtergebleven huisraad. Sommige mensen willen het liefst zo snel mogelijk het ouderlijk huis opruimen, anderen laten de ouderlijke woning het liefst zo lang mogelijk zoals het was. Voor beide manieren van verwerking is wat te zeggen, als er maar een plan is. De volgende tips kunnen u wellicht op weg helpen.

1. Het aanspreekpunt

Stel één persoon aan als aanspreekpunt. Hij of zij is dan verantwoordelijk voor de coördinatie rondom het leegruimen van het ouderlijk huis. Hierdoor is er minder kans dat taken blijven liggen of dubbel worden uitgevoerd.

2. Neem de tijd

Neem de tijd om goed na te denken over de eventuele verkoop van het ouderlijk huis en wat u wilt doen met de inboedel. Betreft uw ouderlijk huis een huurhuis? Bij een huurhuis is de wettelijke opzegtermijn na overlijden maximaal zes maanden.

Zorg dat u eerst overzicht creëert, alvorens tot actie over te gaan.

3. Inventariseer de administratie

Verzamel zoveel mogelijk administratie, zoals; hypotheek, leningen, rekeningen en verzekeringen en licht deze instanties in.

Daarnaast is het verstandig in kaart te brengen welke abonnementen of lidmaatschappen uw vader of moeder had, zodat deze kunnen worden opgezegd. Dit voorkomt onnodige kosten. Denk bijvoorbeeld aan abonnement op kranten of tijdschriften, telefoon/internet abonnementen of deelname aan loterijen.

4. Opzeggen van de huur of contact leggen met een makelaar

Het is niet verplicht om direct na overlijden de huur op te zeggen. Hiervoor geldt een wettelijke termijn van zes maanden waarbinnen de huur moet worden opgezegd. Hierbij moet u wel rekening houden met een opzegtermijn van één maand. Deze periode is niet verplicht! Wanneer u de huur heeft opgezegd, kunt u een datum afspreken voor de voorinspectie. Tijdens deze inspectie vertelt de verhuurder u precies hoe de woning opgeleverd dient te worden.

Betreft uw ouderlijk huis een koopwoning? Schakel dan een makelaar in. Hij of zij kan u precies vertellen hoe de woning verkoop klaar gemaakt kan worden.

5. Verdelen van de inboedel

Ga met elkaar om de tafel over het verdelen van de inboedel. Loop desnoods een rondje met elkaar door de woning om aan elkaar aan te geven wat iedereen wil hebben. Heeft u er moeite mee om dingen weg te geven of weg te gooien? Vraag uzelf dan eens af: Heb ik er ruimte voor? Past het bij de rest van mijn inboedel? Kan ik er niemand anders blij mee maken?

6. Neem contact op Woningontruiming Regionaal

De regiomanager komt graag bij u langs voor een vrijblijvende offerte. Tijdens het opmaken van de offerte worden alle werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd uitvoerig besproken. Vervolgens ontvangt u een offerte met de gemaakte afspraken.

 Voordelen huis ouders laten ontruimen

 • Een vrijblijvende op maat gemaakte offerte
 • Tijdbesparend; voor u een hele onderneming, voor ons dagelijkse kost
 • Professioneel en kundig. Ervaren en erkende ontruimers, professionele materialen
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Respectvolle omgang met inboedel etc.
 • Milieubewuste en voordelige afvalverwerking
 • Hergebruik/recycling boedel
 • Samenwerking met verschillende goede doelen en instanties
 • Afspraak = afspraak

Vraag nu je offerte - BT Opdrachten

Tips ouderlijk huis ontruimen Uw ouderlijk huis binnengaan nadat uw vader of moeder is overleden, kan een zeer heftige en em...

Lees meer

Gratis Ontruiming Offerte Aanvragen - Wat kan een ontruimingsbedrijf voor u doen?

Wat kan een ontruimingsbedrijf voor u doen? Een goed ontruimingsbedrijf zorgt er niet alleen voor dat de spullen worden wegg...

Lees meer
Meer nieuws
 • Vraag je offerte nu en bespaar 65%

  Goedkoop Woningontruiming

  Gratis Woningontruiming Offerte Aanvragen

  Lees meer
Bespaar tot 65% op uw woningontruiming

"Tevreden Gebruikers van BT Opdrachten - Tarieven Per Uur"

Bespaar tot 65% op uw woningontruiming

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.